Päivämäärähaku

1. Home
  2. Docs
  3. WebiaBooking lisäosa
  4. Päivämäärähaku

Päivämäärähaku

Video-ohjeet tulossa pian

Luo oma sivu hakutuloksille

1. Päivämäärähaku vaatii aina oman sivun hakutuloksille
  2. Se saa olla jo olemassa oleva sivu ja siellä saa käyttää mitä tahansa visuaalisia elementtejä, tekstejä, kuvia jne.
  3. Tälle sivulle on upotettava ns. majoitushakemisto, hotellihakemisto tai aktiviteettihakemisto
  4. Avaa kyseinen sivu WordPressin hallintapaneelissa ja siirry siihen kohtaan, mihin haluat lisätä hakutulokset hakupalkilla
  5. WebiaBooking käyttää WordPressin käyttämiä Gutenberg lohkoja eli se ei vaadi mitään muuta kuin WordPressin
  6. Lisää uusi lohko painamalla Plussa-kuvaketta
  7. Oikea lohko löytyy nimellä Cottages catalog, jos kyseessä on mökit tai bnb, Hotels catalog, jos kyseessä on hotelli, ja Activities catalog, jos kyseessä on elämys- ja vuokrapalvelut
  8. Näkyviin tulee hakupalkki

Mökit, huvilat ja bnb

1. Huvila- ja BnB-kalentereilla on yhteinen haku, jonka lohko löytyy nimellä Cottages catalog
  2. Klikkaa hakupalkkia ja oikealle ilmestyy sen asetukset
  3. Kohdasta Hakukriteerit voit valita mitkä kentät ja suodattimet haluat käyttää
    • Hakukenttä: eli vapaa tekstihaku, jonka avulla asiakas voi etsiä majoituksen tai palvelun sen nimellä tai sijainnilla (maakunnat, kaupungit, hiihtokeskukset jne.)
    • Alueet: asiakas voi rajata hakutuloksia vain yhdelle alueelle, jos niitä on tarjolla useita
    • Huom! Hakukenttä ja Alueet eivät saa olla käytössä samaan aikaan, valitse niistä aina yksi tai ei kumpikaan
    • Majoitustyyppi: asiakas voi etsiä vain mökkejä ja huviloita, vain bnb huoneita, tai pelkästään erikoismajoitukset
    • Joustavat päivämäärät: asiakas saa valita vain tietyt päivät tai +/- yksi, kaksi, kolme tai seitsemän päivää
    • Lemmikit: asiakas saa suodata tulokset sen mukaan, saako majoitukseen tuoda lemmikit
    • Langaton verkko: asiakas saa suodata tulokset sen mukaan, onko majoituksessa wi-fi yhteys
    • Kartta: lisää karttahaun, joka vaatii erillisen rajapinta-avaimen Googlelta
  4. Älä valitse yhtään suodatinta kohtaan Suodatetut tulokset, niillä on oma toiminto, jolle on omat ohjeet
  5. Näyttöasetuksissa voit säätää hakupalkin ulkoasua
    • Majoituslinkin teksti viittaa siihen tekstiin, mikä näkyy hakutulosten tuotekorteissa. Oletuksena se on pelkkä Varaa. Voit muuttaa sen esim. Tutustu ja varaa, tai Lue lisää.
    • Jos haluat muuttaa ulkoasua, laita päälle Väriasetukset
    • Valitse hakupalkin pohjaväri ja säätimien värit eli nappien värit
  6. Päivitä lopuksi sivu

Hotellihuoneet

1. Hotellikalenteri ei vaadi omia sivuja huoneille ja huoneet varataan suoraan hakutuloksista
  2. Haun lohko löytyy nimellä Hotels catalog
  3. Tällä hakupalkilla ei ole vapaaehtoisia hakukriteereitä, joten sitä ei tarvitse säätää
  4. Jos haluat vaihtaa hakupalkin värejä, se on tehtävä tällä hetkellä CSS koodilla. Jos et osaa tehdä sitä itse, ota Webiaan yhteyttä ja me lähetämme sinulle tarvittava koodi sekä ohjeet mihin se lisätään.
    • Mahdollisuus muokata hakupalkkia ilman koodia sekä uudet hakukriteerit ovat tulossa pian
  5. Huom! Toisin kuin muut hakutulokset, eri huoneet eivät ole automaattisesti näkyvissä. Asiakkaan on ensin valittava päivät ja henkilömäärä hausta, jotta huoneet tulevat näkyviin.
  6. Päivitä lopuksi sivu

Elämykset ja vuokrapalvelut

1. Aktiviteetti-kalenterien haun lohko löytyy nimellä Activities catalog
  2. Tällä hakupalkilla ei ole vapaaehtoisia hakukriteereitä, joten sitä ei tarvitse säätää
  3. Ainoa säädettävä kenttä on Name of the button for navigating to the activity, joka viittaa siihen tekstiin, mikä näkyy hakutulosten tuotekorteissa. Oletuksena se on pelkkä Varaa. Voit muuttaa sen esim. Tutustu ja varaa, tai Lue lisää.
  4. Jos haluat vaihtaa hakupalkin värejä, se on tehtävä tällä hetkellä CSS koodilla. Jos et osaa tehdä sitä itse, ota Webiaan yhteyttä ja me lähetämme sinulle tarvittava koodi sekä ohjeet mihin se lisätään.
    • Mahdollisuus muokata hakupalkkia ilman koodia sekä uudet hakukriteerit ovat tulossa pian
  5. Päivitä lopuksi sivu

Hakupalkki etusivulle

1. Mikäli haluat lisätä etusivulle tai mille tahansa muulle sivulle erillisen hakupalkin, se tapahtuu hyvin samalla tavalla kuin majoitushakemiston lisääminen
  2. Valitse haluamasi sivu ja lisää sopivaan kohtaan lohko nimellä Cottages searchform majoitukselle ja Hotels searchform hotellimajoitukselle
  3. Näkyviin tulee melkein samanlainen hakupalkki pienillä eroilla
    • Säädä sen samalla tavalla
    • Kiinnitä huomio kohtaan hakemiston ID. Tähän on lisättävä hakutulosten sivun ID-tunniste.
      • Sivun ID-tunniste löytyy mm. osoitepalkista. Avaa hakutulosten sivu hallintapaneelista ja katso sen osoite. Oikea ID numero löytyy post= ja &action välistä.
      • Huom! Ilman tätä kenttää haku ei toimi!
  4. Päivitä lopuksi sivu