Käyttöönotto

1. Home
  2. Docs
  3. Kanavahallinta
  4. Käyttöönotto

Käyttöönotto

WebianBookingin kanavahallintana toimii Channex. Sen avulla pystyt synkronoimaan varaukset varausjärjestelmän ja myyntikanavien välillä.

Saatavilla olevat kanavat ovat tällä hetkellä: Booking.com, Airbnb ja Expedia.

Huom! Jos varaus tulee myyntikanavan kautta, se hoituu myös myyntikanavan kautta. WebiaBooking saa ainoastaan oleelliset tiedot varauksista, kuten nimi, majoitus ja lisäpalvelut.

Kanavahallinta on saatavilla hotellihuoneille sekä mökeille ja huviloille. Huomaa että hotellikalenteri synkronoi ainoastaan hotellikalenterien kanssa ja mökkikalenteri ainoastaan mökkikalenterien kanssa. Eli jos mökit ovat lisätty Booking.comiin hotellihuoneina, mutta mökkeinä WebiaBookingissa, synkronointi ei onnistu.

Kanavahallinta on saatavilla ainoastaan englannin kielellä.

Hotellihuoneet

1. Valitse mikä tahansa huone
  2. Siirry välilehteen Integraatio
  3. Paina Ota käyttöön Kanavahallinta-otsikon alta

Mökit tai huvilat

1. Valitse majoitus, jonka haluat synkronoida
  2. Siirry välilehteen Integraatio
  3. Viimeisenä siellä näet Kanavahallinta-osion
  4. Paina Ota käyttöön

Booking.com

1. Kytke ensin kanavahallinta Booking.comin puolella
    • Kirjaudu tilillesi ja valitse Account > Connectivity provider.
    • Etsi kanavahallinta nimellä Channex.io
    • Seuraa ohjeita kunnes Channex on kytketty teidän tilillä
  2. Siirry seuraavaksi WebiaBooking tilillesi ja valitse haluamasi majoitus
  3. Jos kanavahallinta ei ole vielä käytössä, ota se käyttöön
  4. Paina Create+
  5. Valitse listalta Booking.com ja anna sille nimi, joka näkyy vain sinulle
  6. Lisää majoituksen ID tunnus, joka löytyy Booking.com tililtäsi
  7. Paina Test connection
  8. Kanavahallinta on nyt käytössä

Airbnb

1. Valitse haluamasi majoitus
  2. Jos kanavahallinta ei ole vielä käytössä, ota se käyttöön
  3. Paina Create+
  4. Valitse listalta Airbnb ja anna sille nimi, joka näkyy vain sinulle
  5. Valitse majoitukset, mitkä haluat synkronoida
  6. Paina lopuksi Connect to Airbnb ja seuraa ohjeita
  7. Kun yhteys on muodostettu, sinun siirretään takaisin WebiaBooking tilille ja kanavahallinta on käytössä

Expedia

1. Kytke ensin kanavahallinta Expedian puolella
    • Kirjaudu tilillesi ja valitse Rooms and Rates > Connectivity Settings.
    • Seuraa ohjeita ja kytke kanavahallinta nimeltä Channex
  2. Siirry seuraavaksi WebiaBooking tilillesi ja valitse haluamasi majoitus
  3. Jos kanavahallinta ei ole vielä käytössä, ota se käyttöön
  4. Paina Create+
  5. Valitse listalta Expedia ja anna sille nimi, joka näkyy vain sinulle
  6. Lisää majoituksen ID tunnus, joka löytyy Expedia tililtäsi
  7. Valitse Min Stay Type kenttään Arrival
  8. Paina Test connection
  9. Kanavahallinta on nyt käytössä

Tärkeää tietää

Kun olet kytkenyt kanavahallinan, et enää pystyy hoitamaan majoituksien määrää kanavahallinan puolella. Jos haluat lisätä tai poistaa huoneen, se on tehtävä WebiaBookingissa.

Myös hinnat tulevat suoraan WebiaBookingista. Jos haluat nostaa tai vähentää kanavahallinan hintoja verrattuna WebiaBookingin hintoihin, tee se välilehdestä Channel Settings.