Näin asetat hinnat

⌘K
  1. Home
  2. Docs
  3. Mökit ja huvilat
  4. Hinnat
  5. Näin asetat hinnat

Näin asetat hinnat

Jos kyseessä on oletushinta, seuraa hintapolkua. Jos haluat luoda uuden hintakauden, paina Lisää hinta ja seuraa hintapolkua.

Milloin tätä hintaa käytetään?

Tämä kenttä näkyy ainoastaan hintakausissa. Oletushinnassa sitä ei ole.

Klikkaa kenttään Hintakauden kesto ja valitse ajanjakso, jolloin tämä hinta on voimassa.

Huomaa että hintakaudet eivät saa mennä päällekkäin. Huomaa myös, että varausjärjestelmä laskee yöt, ei päivät. Jos yksi hintakausi päättyy 31.5 ja haluat, että seuraava alkaa heti perään, seuraava hintakausi alkaa silloin samana päivänä eli 31.5.

Mikä on tämän hinnan nimi?

Tämä kenttä näkyy ainoastaan hintakausissa. Oletushinnassa sitä ei ole.

Anna kyseiselle hintakaudelle nimi. Se näkyy vain sinulle.

Varauksen minimipituus?

Syötä ensin tämän hintakauden minimiyömäärä. Laita seuraavaksi tämän minimivarauksen hinta.

Jos minimivaraus on yksi yö, silloin minimivarauksen hinta on sama kuin yöhinta.

Jos minimivaraus on viikko, silloin minimivarauksen hinta on sama kuin viikkohinta.

Mitä tehdään, jos kahden varauksen väliin jää minimivarausta lyhyempi aukko?

Tämä kenttä näkyy ainoastaan silloin, jos minimivaraus on muu kuin yksi yö.

Päätä ensin, haluatko sallia aukkovaraukset. Aukkovaraus on minimivarausta lyhyempi jakso, joka jää kahden varauksen väliin. Jos jätät painikkeen tilaan Kyllä, asiakas pystyy varaamaan tämän aukkovarauksen ja se on aina varattava kokonaan.

Jos siirrät painikkeen tilaan Ei, varaus ei voi koskaan olla minimivarausta lyhyempi. Huomaa että tämä koskee vain asiakasnäkymää ja sinä omistajana pystyt tekemään minkä tahansa varauksen.

Mikäli sallit aukkovaraukset, päätä seuraavaksi millä hinnalla haluat myydä ne. Jos Aukkovaraus voi olla halvempi kuin minimivaraus on tilassa kyllä, aukkovarauksen hinta lasketaan dynaamisesti ja se on aina halvempi kuin minimivaraus. Hinta lasketaan ottamalla minimivarauksen hinta ja jakamalla se minimivaraukseen yömäärään saadaakseen yhden yön hinta. Tämä yhden yön hinta kerrotaan aukkovarauksen yömäärällä. Esim. minimivaraus on 5 yötä ja sen hinta on 300€. Kahden varaukseen väliin on jäänyt kolme yötä. Sen hinta on silloin 300€ / 5 yötä * 3 yötä = 180€.

Jos siirrät painikkeen tilaan Ei, aukkovarauksen hinta on aina sama kuin minimivarauksen hinta. Esim. minimivaraus on 5 yötä ja sen hinta on 300€. Kahden varaukseen väliin on jäänyt kolme yötä. Se hinta on sama kuin minimivarauksen eli 300€.

Varauksen maksimipituus?

Voi halutessa rajata, kuinka pitkän varauksen asiakas voi tehdä kalenterissa. (Tämä koskee vain asiakasnäkymää, sinä omistajan pystyt tekemään niin pitkän varauksen kuin haluat.)

Jos sinulla ei ole tätä estettä, jätä painike tilaan Ei ja siirry seuraavaan kohtaan.

Jos haluat rajata varaukset, siirrä painike tilaan Kyllä ja aseta uuteen kenttään enimmäismäärän öitä, jonka asiakas voi varata.

Jos haluat sallia ainoastaan viikon (tai muun) pituiset varaukset, laita minimivaraukseen ja maksimivaraukseen sama luku, esim. 7 eli viikko.

Miten lasketaan lisäpäivän hinta?

Tämä kenttä näkyy ainoastaan jos et ole asettanut maksimivarausta lainkaan tai jos minimivaraus on eri kuin maksimivaraus.

Oletuksena Säädä jokaisen lisäpäivän hinta erikseen on tilassa Ei. Tämä tarkoittaa, että jokainen lisäpäivä, joka lisätään minimivaraukseen, maksaa saman verran. Syötä tämä hinta kenttään Mikä tahansa lisäpäivä. Esim. minimivaraus on 3 yötä ja se maksaa 100€. Lisäpäivän hinta on 25€. Viikkohinta on 170€. 4 yötä maksaa silloin 100€ + 25€ = 125€, 5 yötä maksaa 100€ + 25€ +25€ = 150€ jne. viikkohintaan asti. 8 yötä 170€ + 25€ = 195€.

Jos siirrät painikkeen tilaan Kyllä, voi asettaa jokaiselle lisäpäivälle eri hinnan. Vaihtoehtoja on kaksi.

Yömäärästä riippuva hinta

Oletuksena Hinta riippuu viikonpäivästä painike on tilassa Ei. Tämä tarkoittaa, että lisäyön hinta riippuu yömäärästä. Näet viisi kenttää, joihin on syötettävä yöhinta jos kyseessä on ensimmäinen lisäyö, toinen lisäyö, kolmas lisäyö jne. Esim. minimivaraus on 3 yötä ja se maksaa 500€. Ensimmäisen lisäyön (kenttä 1) hinta on 100€. Toisen lisäyön (kenttä 2) hinta on 90€. Neljä yötä maksaa 500€ + 100€ = 600€. Viisi yötä maksaa 500€ + 100€ + 90€ = 690€.

Huomaa että jos olet asettanut eri hinnat viikonloppuna, lisäpäivä lasketaan viikonloppuhinnoilla jos viikonloppu tulee minimivarauksen jälkeen mutta minimivarauksen hinnalla jos viikonloppu osuu minimivaraukseen. Esim. minimivaraus on 3 yötä ja se maksaa 500€. Ensimmäinsen lisäyö on 100€, toinen 90€. Pe-la ja la-su yöhinta on 100€. Jos varaus alkaa maanantaina ja päättyy lauantaina, hinta lasketaan näin: ma-to on minimivaraus + to-pe on ensimmäisen lisäyön hinta ja pe-la on viikonloppuhinta eli 500€ + 100€ + 100€ = 700€. Jos varaus alkaa perjantaina ja päättyy keskiviikkona, hinta lasketaan näin: pe-ma on minimivaraus + ma-ti on ensimmäisen lisäyön hinta ja ti-ke on toisen lisäyön hinta, eli 500€ + 100€ + 90€ = 690€.

Miksi öitä on vain viisi: Minimivaraus on aina olemassa ja se on vähintään yksi yö, jolloin ensimmäisen yön hinta on minimivarauksen hinta. Seitsemän yön hinta on sama kuin viikkohinta. Näiden väliin jää vain viisi yötä.

Mitä tapahtuu yli viikon pituisissa varauksissa: tätä varten on kenttä Lisäpäivän hinta yli viikon varauksissa. Kun varaus on yli viikon, lisäpäivä lasketaan aina samalla hinnalla.

Viikonpäivistä riippuva hinta

Jos siirrät Hinta riippuu viikonpäivästä painike tilaan Kyllä, voi asettaa jokaiselle viikonpäivälle oman hinnan. Huomaa että viikonloppu (pe-la, la-su ja pe-su) asetetaan seuraavassa kohdassa.

Nämä hinnat pätevät ainoastaan alle viikon pituisissa varauksissa. Hinta lasketaan lisäämällä kyseisen viikonpäivän hinta minimivaraukseen. Esim. minimivaraus on 3 yötä ja se maksaa 500€. Ma-ti maksaa 90€, ti-ke maksaa 80€ ja ke-to maksaa 70€. Jos varaus alkaa lauantaina ja päättyy torstaina, hinta lasketaan näin: la-ti on minimivaraus + ti-ke + ke-to eli 500€ + 80€ + 70€ = 650€.

Mitä tapahtuu yli viikon pituisissa varauksissa: tätä varten on kenttä Lisäpäivän hinta yli viikon varauksissa. Kun varaus on yli viikon, lisäpäivä lasketaan aina samalla hinnalla.

Miten lasketaan viikonlopun hinta?

Päätä ensin, pitääkö viikonloppu varata aina kokonaan eli perjantaista sunnuntaihin. Huomaa että tämä koskee kaikkia varauksia, ei pelkästään viikonloppuvarauksia. Käytännössä tämä tarkoittaa, että varaus ei voi alkaa eikä loppua lauantaisin.

Jätä painike Ei tilaan jos viikonloppu ei ole pakko varata kokonaan ja siirrä painike tilaan Kyllä jos viikonloppu on pakko varata kokonaisena jos varaus osuu perjantaille, lauantaille ja/tai sunnuntaille.

Aseta seuraavaksi yöhinnat viikonloppuna. Pe-la ja la-su hinnat voivat olla eri kuin koko viikonlopun eli pe-su. Esim. pe-la ja la-su voi olla 75€/yö, mutta koko viikonloppu 130€.

Paljonko maksaa yksi kokonainen viikko?

Syötä kenttään yhden viikon hinnan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että alle viikon pituinen varaus ei voi koskaan olla tätä hintaa kalliimpi, vaikka yhden yön hinta olisikin toinen. Esim. jos yhden yön hinta on 100€ ja viikkohinta on 500€, sekä kuuden että seitsemän yön varaus on silloin 500€.

Hinta joka välittyy kanavahallinan kautta

Täytä tämä kohtaa ainoastaan silloin, kun käytät meidän kanavahallintaa.

Syötä tähän kenttään yhden yön hinta, joka välitetään muihin myyntikanaviin. Tämä on perushinta, jota voi muokata kanavakohtaisesti itse kanavahallinnassa.

Huomaa että järjestelmä ei siirrä muita hintatietoja kuin tämän yhden yön hinnan.

Minä viikonpäivinä varaus voi alkaa?

Oletuksena varaus voi alkaa minkä tahansa viikonpäivänä. Mikäli haluat asettaa tietyt vaihtopäivät, siirrä painike tilaan Ei ja laita ruksit haluamasi vaihtopäiviin.

Jos olet asettanut minimivaraukseksi ja maksimivaraukseksi viikon, ja laitat vaihtopäiväksi esimerkiksi lauantai, silloin ainoa mahdollinen varaus on lauantaista lauantaihin.

Was this article helpful to you? No Yes

How can we help?