Kuvat

1. Home
  2. Docs
  3. Nettisivujen päivitys
  4. Sivujen muokkaus
  5. Kuvat

Kuvat

Webian toteuttamissa nettisivuissa kuvat päivitetään usealla eri tavalla.

Tapa 1: Kuva on osa lohkoa

Webian nettisivut toteutetaan käyttäen WordPressin Gutenberg-lohkoja. Lohko voi olla esimerkiksi kuva ja teksti, tai kolme kuvaa vierekkäin, tai jopa kuvagalleria.

Näet kaikki lohkojen kuvat kun avaat jonkun sivun muokattavaksi.

Paina haluamasi kuvaan. Oikeaan yläkulmaan ilmestyy rasti. Poista kuva painamalla sitä.

Kuvan tilalle ilmestyy Upload image-painike. Paina se ja valitse uusi kuva.

Tallenna lopuksi muutokset painamalla Päivitä.

Tapa 2: Artikkelikuva

Artikkelikuva on sivun pääkuva. Sitä käytetään blogeissa sekä useimmiten staattisilla sivuilla, kuten tietosuojaseloste tai varausehdot.

Artikkelikuva ei ole yleensä heti näkyvissä, vaan se löytyy jokaisen sivun sivuvalikossa:

Vaihda kuva painamalla Vaihda kuva tai poista se painamalla Poista artikkelikuva.

Tallenna lopuksi muutokset painamalla Päivitä.

Tapa 3: WordPressin kuvagalleria

Joillakin sivustoilla on käyttäjien pyynnöstä toteutettu WordPressin kuvagalleria. Galleria on yleensä tämän näköinen:

Pääset muokkaamaan sen sisältöä valitsemalla joku kuvista.

Vaihda valitsemasi kuva painamalla Kynä-kuvakkeeseen. Vaihda kuvan järjestystä galleriassa painamalla nuoleihin.

Lisää uudet kuvat galleriaan painamalla Mediakirjasto.

Valitse kaikki uudet kuvat, mitä haluat lisätä. Paina Lisää galleriaan.

Seuraavassa ikkunassa voit halutessa poistaa kuvat painamalla niiden kohdalla rastit. Paina Päivitä galleria kun olet valmis.

Tallenna lopuksi muutokset painamalla Päivitä.

Huom! Valokuvat ovat painavin elementti sivustollasi, jolla on suurin vaikutus sivuston nopeuteen. Sivuston nopeus vaikuttaa puolestaan hakukoneoptimointiin ja käyttäjäkokemukseen.

Älä siis missään nimessä lataa kuvia sivustolle suoraan puhelimelta tai kameralta. Jokainen kuva on ensin pienennettävä. Pikselikoko on oltava tarpeeksi laaja, jotta kuva on tarkka kaikilla näytöillä, mukaan lukien retinalla, mutta sen paino ei saa olla yli 1 MB. Suosittelemme 150-300 kB.

Mikäli et osaa optimoida kuvia itse, ole meihin yhteyksissä. Sisällön päivitys on osa meidän Ylläpito-paketteja.